Geschiedenis

In een herenhuis in de Kolveniersvest begon onze basisschool in 1974. 

Al snel werd de beschikbare ruimte te klein, zodat de school in 1977 verhuisde naar een boerderij met bijgebouwen en een boomgaard in de Mallekotstraat.
Op dat moment kreeg de basisschool ook haar naam: “De Sterrendaalders”.

In september 1987 is onze eerste bovenbouwklas (klas 9) van start gegaan..

De bovenbouw verhuisde in 1992 uit zijn noodlocatie naar de vrijgekomen boerderij en vormde nu voor het eerst een geheel op één plaats. De boomgaard werd het toneel van fysica- en chemieproeven in open lucht en stemmige poëzieavonden en andere feestelijkheden.

Einde 1997 werden de handen in elkaar geslagen zoals nooit tevoren. Ouders, personeel, leerlingen, sympathisanten, … bouwden onder begeleiding een unieke thuis voor de middelbare school.
In juni 1999 werd de boerderij ontruimd naar diverse tijdelijke opslagruimten en leefde de school in een sfeer van herinneringen aan de mooie tijd in de boerderij die nu definitief werd gesloten. 


In september 1999 werden 4 klaslokalen en een secretariaat in gebruik genomen op de eerste verdieping van de nieuwbouw. Een jaar later, in september 2000, verhuisden de bovenbouwers naar hun definitieve gelijkvloerse klaslokalen. En nog steeds krijgt het gebouw meer vorm, meer uitstraling, meer afwerking en meer architecturale aandacht.

 

Met dankbaarheid wordt teruggekeken naar wat de pioniers – ouders, personeel en leerlingen – sinds 1974 hebben mogelijk gemaakt.